Monday, December 16, 2013

supplement tuk diri sendiri . tak salah untuk mencuba shaklee !

assalamualaikum dan selamat sejahtera,

burppp . . . excuse me ! hehehe kenyang lagi ni sebab baru lunch . eh mesti heran kan , pukul 6 dah kot takkan baru lunch ? yea saudara dan saudari memang aku baru lepas lunch . harini aku laki bini bantai tido sampai pukul 11 . wahhh, heaven nya ! eh , jangan ingat ni hari - hari jadik tau . harini jea bangun lambat sikit sebab tak boleh nak sedar . hehehe !

jadi , dengan simple nya aku hiris sengkuang , timun , epal dan tauhu . then aku rebus telur puyuh makan cicah dengan kuah rojak tonggek ( terbaik dari penang ) mablesss untuk sarapan laki bini harini .  simple jea breakfast kami , janji kenyang sebab nak makan ubat ! hehehe . perut kenyang bertahan sampai pukul 3 . pastu perut dah memekak mintak nasik . huarghhh , nasik jugak dia nak . hambikkk , pukul 6 baru dapat makan nasik . ok lah dari tak dapat langsung , perut orang melayu sejati kan , tak makan nasik memang tak sah ! badan dah macam di pam - pam dah ni . nasib laki tak complaint . huhuhu .

intro kemain panjang lebar , padahal nak bagitahu yang aku dah start makan supplement dari shaklee . hihihi , so far so good , tak nampak apa - apa perubahan pun . jadi ,  banyak kan bersabar sebab nya mungkin supplement ni lambat serasi kot dengan aku . esok dah masuk botol kedua aku ambil gla . aku pun cam gitu jea . masih seperti sebelum - sebelum ni . tak nampak lagi tanda - tanda nak datang bulan . haishh !

kekadang ,  aku rasa frust sesangat , yea lah , dah 4 tahun kot hidup berdua , tapi kena kuatkan jugak semangat . tak nak fikir sangat pasal benda camtu , usaha jea lah sampi sudah . ada rezeki dengan keizinanNya insyaallah ada lah nanti . jadi , sesiapa yang masih belum ada rezeki anak , tak yah nak sedih - sedih , tak yah nak nangis - nangis , doa dan usaha banyak - banyak . sama -sama lah kita berusaha eh !

wokeyh - wokeyh , supplement shaklee ni aku ambik 4 jenis . gla , b - complex , alfafa dan licithin . budget nak subur dan kurus sikit . heee , tak mo lah kurus sangat nak sikit jea kurus . hahaha ! gla aku ambik sebiji selepas breakfast dan sebiji sebelum tidur . cara pengambilan gla ni berlainan sebab ikut jadual period korang . cara aku ni cara orang yang mempunyai masalah period yang tak teratur yang sesuka hati dia nak mai ke tak ! adushhh !

b - complex pulak aku ambik sebiji selepas breakfast . jimat banyak lah sebab sebotol tu ada 120 bijik , mau berbulan makan tak habis . hehe . yang aku perasan dengan b - complex ni , dia berwarna kuning terang . cantik kau warna dia . setiap kali shi shi  mesti warna kuning cam dia jugak . hehe , jangan pelik dan heran memang akan jadi macam tu ,  sebab b - complex ni larut air .  sebab tu shi shi warna sama cam warna pil tu .  hihihi .

alfafa , aku ambik 3 bijik selepas lunch . kekadang aku tak lunch jadi petang - petang baru nak makan . yang tak best nya alfafa ni sebab bau dia amat lah kurang menyenangkan . tapi terpaksa telan jugak ! sebotol ada 330 bijik , dia suruh kita ambil 10 bijik sehari , tapi sebab baru nak sesuaikan tuk badan kita jadi aku makan 3 bijik dulu . fungsi dia untuk pembuangan . jadi memang akan terlebih shi shi dan yak yak . ekot berapa banyak korang melantak lah .

dan licithin , makan 3 bijik selepas dinner . ni pun sama jugak kena ambik 10 bijik sehari tapi ekot kita lah . fungsi dia untuk meningkatkan pembakaran lemak dalam badan . lepas makan licithin ni memang mandi peluh kot . kalau kau banyak bergerak lagi lah . pheuwww !

sekian sahaja cerita supplement kita , rasa excited nak mencuba shaklee sebelum ni . sebab shaklee ni memang terkenal dan bagus . doktor pun menggalakkan kita makan supplement tuk kesihatan dalaman kita . sorry akak dan abang , saya tak jual sebab saya pun membeli dari orang . tapi , sekiranya korang berminat saya boleh bagi no fon distributor shaklee yang superb peramah dan cun . hehehe just tinggalkan email dekat ruang komen .

baii uolsss !


1 comment:

Meagan Chan said...

blh tak tanya, ada success tak dengan supplement Shaklee ni? Sy nak try Fertilaid tp takut juga.